Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، طبق پیش بینی های صورت گرفته وزش طوفان حاره‌ای بخش هایی از جنوب از جمله سواحل مکران و چابهار را در بر خواهد گرفت. در کنار تمامی ابعاد و آثار این طوفان، موضوع کالاهای موجود در گمرک و بنادر و آنچه از چندی پیش اعلام می شد در محوطه ها قرار دارد، مطرح است.

جوهای بلاتکلیف در محوطه

بررسی ها نشان می‌دهد از جمله این اقلام، وجود ۱۱۴۱ تن جو در محوطه اسکله شهید بهشتی است که اخیرا یک محموله ۶۴ هزار تنی نیز به آن اضافه شده ولی هنوز ترخیص و تخلیه نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این در حالی است که محصول مربوط به یکی از شرکت های دولتی بوده که با ارز ۴۲۰۰ تومان آن را وارد کرده و اواخر شهریورماه نیز اظهار کرده اند، ولی امکان ترخیص پیدا نکرده است.

پیگیری از گمرک با تایید این موضوع همراه بود؛ به گونه ای که این حجم جو به عنوان کالای اساسی و نهاده دامی در حال حاضر در محوطه قرار داشته و با توجه به عدم صدور مجوز قرنطینه نمی تواند ترخیص شود و تنها امکان انتقال به انبارهای اختصاصی تحت گمرک را خواهد داشت.

حتی اگر قابل ترخیص باشد، کامیون نیست!

اما حتی اگر مجوز قرنطینه هم برای ترخیص صادر شود بارگیری فوری این حجم از کالای روی زمین مانده قبل از وقوع طوفان، به تعدادی زیادی حدود ۲۶۰۰ دستگاه کامیون نیاز دارد در حالی که چنین امکانی اکنون در این بندر نیست و این محصول در معرض طوفان شدید و سهمگین قرار داشته و ممکن است بخش زیادی از آن از بین برود.

این تعلل در شرایطی اتفاق افتاده که طبق مصوبات قبلی، مانع اصلی در ترخیص کالاهای اساسی یعنی تامین ارز  تا حدودی برداشته شده و کالا می تواند به صورت ۹۰ درصدی بدون صدور کد رهگیری بانک ترخیص شود، بر این اساس این محموله بلاتکلیف جو در محوطه گمرک نیز مشمول این مصوبه بوده و با پیگیری فوری بعد از ورود و دریافت مجوزهای لازم امکان ترخیص فوری داشته است در حالی که بعد از گذشت مدت ها هنوز شرکت مربوطه ، مجوز لازم از جمله قرنطینه را دریافت نکرده است .

نایلون، جو را نجات می‌دهد؟!

با این وجود موضع مدرس خیابانی - استاندار سیستان و بلوچستان- در این رابطه این بوده که بخشی از کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی که در بنادر چابهار قرار دارد مقرر شده به انبارها و محل‌های مسقف منتقل شوند، ولی چون حجم آن زیاد است شاید مجبور شوند که با چادر و نایلون یک بخشی از آن را پوشش دهند.

با این اعلام اکنون این سوال مطرح است که آیا نایلون می‌تواند در مقابل این طوفان سهمگین از اقلامی مانند جو حفاظت کند؟

مصوبه امن برای شرکت های دولتی!

این بار اول نیست که شرکت‌ها دولتی اقلام وارداتی خود را در گمرک و بنادر نگه داشته و روند ترخیص آن ماه ها طول می‌کشد، موضوعی که می‌توان از جمله دلایل آن را به حاشیه امنی که مصوبه ستاد تنظیم بازار برای آنها ایجاد کرد اشاره کرد؛ به طوری که طبق این مصوبه اقلام وارداتی مربوط به شرکت امور پشتیبانی دام و شرکت بازرگانی دولتی متروکه نمی شود.

این در حالی است که با ورود کالا به گمرک و بنادر، صاحب کالا اگر تا دو ماه به وضعیت آن رسیدگی و فرایند ترخیص را طی نکند با تذکر گمرک برای اجرای مقررات متروکه مواجه خواهد شد و حداکثر تا دوماه دیگر جهت تعیین تکلیف فرصت خواهد داشت و بعد از آن کالا مشمول مقررات متروکه شده و جهت تعیین تکلیف به سازمان اموال تملیکی سپرده می شود، در حالی که شرکت های دولتی واردکننده اقلام اساسی از این موضوع مستثنی شده‌اند.

کد خبر 629948 برچسب‌ها ارز - بازار داخلی طوفان کالاهای اساسی واردات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ارز بازار داخلی طوفان کالاهای اساسی واردات کالاهای اساسی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۸۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح هوشمندسازی تامین و توزیع گوشت در چهارمحال وبختیاری

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری از آغاز طرح هوشمندسازی تامین و توزیع گوشت قرمز در استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حسین برزگر در نشست هم‌اندیشی اجرای طرح هوشمند‌سازی تامین و توزیع گوشت قرمز، اظهار داشت: با اجرای طرح هوشمندسازی، تامین تا توزیع گوشت قرمزبا هدف خدمت‌رسانی بیشتر به تولید کننده، قصابان و مصرف‌کنندگان ساماندهی و الکترونیکی خواهد شد.

وی ادامه داد: طرح هوشمندسازی تامین و توزیع مرغ در استان چهارمحال وبختیاری به عنوان استان پیشگام در سطح کشور انجام شد که منجر به ارائه خدمت بزرگی به تولید کنندگان و فروشندگان مرغ با توجه به الکترونیکی شدن ثبت درخواست خرید و فروش شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: تمامی فرایند عرضه گوشت مرغ در واحدهای صنفی و همچنین میزان تولید در کشتارگاه‌ها از طریق سامانه رهتاب پیگیری و نظارت بر این حوزه دقیق، و از وقوع هر تخلفی جلوگیری شد.

برزگر خاطرنشان کرد: ان‌شاالله  در اجرای طرح هوشمند سازی تامین و توزیع گوشت قرمز نیز استان چهارمحال وبختیاری پیشگام خواهد بود.

بهروز میرزایی، معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز بیان داست: این طرح بصورت تدریجی و فاز به فاز انجام خواهد شد که در مرحله اول هدف، خدمت‌رسانی به قصابان از طریق الکترونیکی کردن تامین و توزیع خواهد بود ودر مراحل بعدی، افزایش درآمد تولید کنندگان با فروش به قیمت واقعی وبدون دخالت دلالان، جلوگیری از خروج دام از استان، متعادل سازی و ثبات قیمت خواهد بود.

وی اظهار داشت: طرح هوشمندسازی نظام توزیع کالاهای اساسی به کمک و همراهی شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌های بخش کشاورزی نیاز دارد و بازار بدون استفاده از پلتفرم‌های توزیع به آرامش نمی‌رسد.

میرزایی افزود: استفاده بهینه از زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری زمینه توزیع کالا را از حالت سنتی به مدرن فراهم می‌کند، همچنین می‌توان امکان کنترل و نظارت بر قیمت و مقدار اقلام توزیعی، شفافیت در زنجیره توزیع و اطلاع از میزان موجودی کالا و برنامه‌ریزی جهت تامین به موقع کالاهای اساسی از مهم ترین مزایای هوشمندسازی توزیع کالاهای اساسی است.

وی تصریح کرد: سامانه رهتاب علاوه بر توزیع گوشت بایستی قابلیت اجرای زنجیره کالاهای اساسی شامل شکر، برنج و ... و نظارت بر این فرآیند را داشته باشد که از طریق آن بتوان نظارت و بازرسی از واحد های صنفی را تسهیل و از این طریق بهره وری و بازدهی نیز افزایش یابد.

انتهای پیام/7540/.

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی
  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی
  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالاهای اظهارشده در گمرک خسروی
  • ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر
  • صادرات کالاهای اظهارشده در گمرک خسروی رشد ۹۸ درصدی داشت
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • ورود و خروج محوطه داخل گمرک مهران باید کنترل شود
  • آغاز طرح هوشمندسازی تامین و توزیع گوشت در چهارمحال وبختیاری
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از گمرک کرمانشاه طی فروردین سال جاری
  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول