Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی در هشتمین گشت اقیانوس شناسی خود که مقارن با رخداد طوفان حاره‌ای شاهین بوده است، شاهد تغییراتی در سطح شوری، میزان اکسیژن و دما در این دو حوضه آبریز بودند.

به گزارش ایسنا، ابوالفضل صالح، مدیر علمی گشت تحقیقاتی اقیانوس شناسی امروز در نشست مجازی "گشت اقیانوس‌شناسی کاوشگر خلیج فارس در خلیج فارس و دریای عمان"، اجرای برنامه کلان پایش اقیانوس شناسی خلیج فارس و دریای عمان را از ۹۷ تاکنون دانست و گفت: هدف از اجرای این طرح پایش اقیانوس شناسی خلیج فارس و دریای عمان برای تعیین وضعیت گذشته و کنونی این منطقه و رصد میزان و روند تغییرات علایم زیستی و غیر زیستی در زمینه‌های فیزیک دریا، زیست دریا، زیست شناسی دریا، شیمی دریا، زمین شناسی دریایی و اقیانوس شناسی ماهواره‌ای بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این طرح کلان به ۱۵ ریز پروژه تقسیم بندی شده است که از سوی ۱۵ عضو هیات علمی پژوهشگاه اقیانوس شناسی اجرایی خواهد شد، اظهار کرد: بر این اساس در نهایت ۱۵ گزارش در حوزه‌های مورد مطالعه تهیه و منتشر خواهد شد.

به گفته وی این پروژه‌ها به این شرح است:

بررسی فصلی لایه بندی توده‌ای آب و اختلاط آنها در خلیج فارس و دریای عمان با ارزیابی داده‌های CTD
ارزیابی فصلی شیمی کربنات، هیپوکسی و وضعیت اسیدی شدن آب در خلیج فارس و دریای عمان
ارزیابی فصلی هیدروشیمی آب (مواد مغذی و کلرفیل آ ) در خلیج فارس و دریای عمان
ارزیابی فصلی هیدروشیمی آب در دریای عمان و شیمی ذرات معلق در خلیج فارس و دریای عمان
ارزیابی آلاینده‌های آلی در آب و رسوب خلیج فارس و دریای عمان
ارزیابی آلودگی فلزات سنگین در آب و رسوبات خلیج فارس و دریای عمان
ارزیابی فصلی کربن آلی کل در آب و هیدروکربن‌های حلقوی آروماتیک در رسوب سطحی بستر  خلیج فارس و دریای عمان
ارزیابی فصلی نیتروژن کل و گونه شناسی فسفر در رسوبات سطحی خلیج فارس
ارزیابی فصلی جوامع فیتوپلانکتون در خلیج فارس و دریای عمان
بررسی ساختار اجتماعات زئوپلانکتون و نئوستون در خلیج فارس و دریای عمان
ارزیابی فصلی جوامع ماکروپنتوز خلیج فارس و دریای عمان
پایش پستانداران دریایی
ارزیابی ویژگی‌های لیتولوژی و رسوب شناسی خلیج فارس و دریای عمان
تحلیل داده‌های ماهواره‌ای از سنجنده‌ها در صحت سنجی آنها با استفاده از داده‌های میدانی
گزارش مدیریتی از وضعیت محیط زیستی خلیج فارس و دریای عمان-فراساحلی با ارائه راهکارهای کاهش اثرات عوامل تهدیدکننده این محیط‌ها

صالح، "اقیانوس شناسی فیزیکی"، "اقیانوس شناسی شیمیایی"، "آلودگی دریا"، "آلودگی نفت"، "مطالعات اقیانوس‌شناسی زیستی" و "مطالعات رسوب شناسی" را از پارامترهای مورد مطالعه در این گشت تحقیقاتی نام برد و یادآور شد: بخشی از تحقیقات ما مربوط به میزان شوری و دما بوده است که بر اساس نتایج به دست آمده از دهانه اروند تا چابهار بیشترین دما ۳۵ درجه و کمترین آن ۱۸ درجه بوده است.

وی با بیان اینکه این گشت با طوفان حاره‌ای شاهین مقارن بوده است، گفت: بررسی ما نشان داد که قبل از طوفان دمای سطحی آب از بندرعباس تا چابهار  ۳۲ درجه سانتی‌گراد بوده است که بعد از طوفان اختلاطی در آب ایجاد شد، به گونه‌ای که دمای سطحی، کاهش و دمای عمق آب افزایش یافت.

مدیر علمی این گشت اضافه کرد: علاوه بر آن میزان اکسیژن در لایه‌های پایینی آب بعد از طوفان افزایش یافت.

در این نشست مجازی همچنین مهندس سنجابی، مدیر گشت تحقیقاتی اقیانوس شناسی ناظر گشت تابستانه پروژه فراساحلی خلیج فارس و دریای عمان را سازمان حفاظت محیط زیست و کارفرمای آن را صندوق ملی محیط زیست دانست و گفت: این گشت تحقیقاتی توسط کاوشگر خلیج فارس انجام شد که وزن آن ۵۵۵ تن و طول آن ۵۰ متر است.

وی با بیان اینکه این شناور تحقیقاتی مجهز به آزمایشگاه‌های تر و خشک است، یادآور شد: برای هر گشت تحقیقاتی چارت‌های تشکیلاتی تدوین شد و این گشت تابستانه از ۱۶ شهریورماه جاری، آغاز و طی آن اقدام به انجام مطالعات میدانی در حوزه‌های فیزیک دریا، هیدروشیمی، آلودگی در آب، رسوب بستر و زیستی شد.

سنجابی تعداد ایستگاه‌های تحقیقاتی این گشت را ۷۹ ایستگاه دانست و ادامه داد: این گشت به ۴ تِرک تحقیقات میدانی شامل "بوشهر تا کنگان"،"عسلویه"، "دیر –بندرعباس" و "بندرعباس-چابهار" تقسیم بندی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: توفان حاره ای شاهین پژوهشگاه اقيانوس شناسي گشت تحقیقاتی خلیج فارس اقیانوس شناسی گشت تحقیقاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۵۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی تیم‌های برتر مسابقات هندبال گرامیداشت روز ملی خلیج فارس

به گزارش خبرگزاری صداوسیما کیش، در پایان مسابقات هندبال پنج نفره بانوان کیش تیم‌های خلیج فارس، المپیک و موج‌های خروشان رتبه های اول تا سوم را کسب کردند.

این مسابقات در سالن چند منظوره دهکده ورزشی المپیک برگزار شد.

دیگر خبرها

  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • خبر جدید پتروشیمی خلیج فارس درباره تغییر نام استقلال
  • پایان یک شایعه؛ نام استقلال تغییر نمی‌کند
  • تکلیف تغییر نام استقلال مشخص شد
  • نام استقلال تغییر نمی‌کند
  • تغییر نام استقلال به «استقلال خلیج فارس» منتفی شد
  • تغییر نام استقلال به «استقلال خلیج فارس» منتفی شد
  • اذعان «آسپیدس» به هدف قرار گرفتن ناو ایتالیایی در خلیج عدن
  • معرفی تیم‌های برتر مسابقات هندبال گرامیداشت روز ملی خلیج فارس
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان